tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kuka tykkää kokkaamisesta?


Keräilen reseptejä. Aina kun ehdin ja on sopiva aika kokeilen sitten toteuttaa niitä käytännössä. 

Lähiaikoina on tullut testattua taas kaksi uutta ohjetta, kaksi suolaista leivosta. Tänään leivoin myös kirjaimellisesti suussasulavan juustokakun:) Niin, ja koska joku teistäkin saattaa tykätä leipomisesta, ruuanlaitosta ja uudenlaisista makuelämyksistä, ajattelin nyt laittaa nämä resptit itse ottamineni kuvineni tänne:) Kokeilkaa tekin:)!


PINAATTI-FETAPIIRAS

AINEKSET: (10-12 annosta)

 taikina
  • 125g voita tai margariinia
  • 2dl sämpyläjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl sipulijauhetta
  • 125g maitorahkaa
täyte
  • pala purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 150g pinaattia (1 ps pakastepinaattia)
  • 200g (1 prk) kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • fetajuustopaloja maun mukaan

  
Nypi rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivin- ja sipulijauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaisesti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen ajaksi.

Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla.Anna jäähtyä. Sulata ja valuta pinnaatti. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, pinaatti ja mausteet.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy piirakka- tai foliovuokaan. Levitä päälle sipuliseos ja kaada päälle pinaatti-munaseos. Ripottele fetajuusto piirakan päälle.

Paista 225-asteisessa uunissa uunin alaosassa n. 25 minuuttia.


Kommentti: Maku on suolainen. Piirakka on erittäin ohutta! :) 
                     (itse en laittanut mitään sipuleita kotijoukkojen makumieltymyksisä johtuen) :)






RUISPITSA


 AINEKSET:  (yksi pellillinen)
  • 3dl vettä
  • 25g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • loraus öljyä 
  • 1,5 dl ruishiutaleita
  • 3dl ruisjauhoja
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • haluamasi pitsatäytteet
  • tomaattipyreetä täytteiden alle
  • juustoraastetta


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.

Taikinan noustua painele se pellille ja levitä tomaattimurskaa haluamasi määrä. Lisää sitten täytteet ja juustoraaste. Paista uunissa 250-asteessa 12-15 min uunin keski- tai yläosassa.

Vinkki:  Pitsaan saa maukkaan kosteuden, kun lorauttaa esim. ananaksista jääneen mehun pitsan päälle:)
Vinkki: Valmiin pitsan päällä maistuu erinomaisesti raejuusto ja suolakurkku:)



Kommentti: Ruis saa pitsapohjasta pehmeän, jostavan ja murean, ei sitkeän!! Se sitäpaitsi maistuu jopa tavallista paremmalta:)!


JUUSTOKAKKU

 AINEKSET:
  • 175g LU digestive täysjyvä-keksejä
  • 35g margariinia tai voita
  • 200g Philadelphia tuorejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 4rkl mehua (sitruunamehua tai mitä kaapista löytyy)
  • 4 liivatelehteä
  • 2dl vispikermaa
  • 2dl maustamatonta jogorttia
  • koristeluun marjoja, viinirypäleitä tai mitä ikinä mieleen tulee:)

Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopojavuoka (halk. n. 20 cm) leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita kulhossa sokeirt, tuotejuusto ja jogortti.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min, purista vesi pois ja liota kuumennettuun mehuun. Jäähdytä hieman ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon sekoittaen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sekin tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan keksiseoksen päälle ja tasoita. Laita valmistumaan jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Koristele.

Kommentti: Taivaallista!:) Täyteläistä, mutta raikasta. Suosittelen;)



 Taattuja kesämakuja!=) 
 -Julia


 



2 kommenttia:

Kiitos palautteestasi! ;)